Behandling af slidgigt i knæene

Holdtræning for slidgigtpatienter

Lider du af slidgigt i dine knæ, og plages du af nedsat bevægelighed? Mange tror fejlagtigt, at har man slidgigt, så må man ikke træne – eller måske kan man ikke træne. Det handler dog om at finde den rette træningsform, og gør man det, kan træning faktisk fungere som en effektiv behandling af slidgigt.

Hos Klinikken Borgergade i København K tilbyder vi to træningshold, i form af et GLA:D-forløb, der henvender sig til dig, der har slidgigt i knæene.

GLA:D-forløb for gigtpatienter

For gigtpatienter tilbyder vi et GLA:D-forløb, der har til formål at lære dig at træne på trods af din gigt samt at lære dig at håndtere smerterne. GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark. Med et forløb hos os kan du forbedre din funktion og reducere dine smerter i knæene.

GLA:D er opfundet af Ewa Roos, som er en professor fra Syddansk Universitet, samt lektor Søren Thorgaard Skou fra Syddansk Universitet samt Næstved-Slagelse-Ringsted-Sygehuse. Metoden støttes af Gigtforeningen og anvendes overalt i Danmark, men også i Kina, Canada og Australien.

En behandling af slidgigt der virker

Undersøgelser viser, at GLA:D-træning er en effektiv behandling af slidgigt i knæene. Deltagernes smerter reduceres i gennemsnit med 25 %, og deres livskvalitet stiger i gennemsnit med 18 %. Derudover falder forbruget af medicin også, ligesom antallet af sygemeldinger falder.

Jeg har mange smerter – kan jeg træne?

Du kan som udgangspunkt ikke have hverken for få eller for mange smerter for at deltage i behandling af slidgigt i form af GLA:D-træning. Vi anbefaler blot, at du informerer vores fysioterapeut om din smertetilstand, både inden træningen går i gang og løbende i forbindelse med forløbet. Det giver os mulighed for at tilpasse træningen til lige netop dig og dine smerter, så du får mest muligt ud af forløbet.

Opblussen af dine symptomer

Du bør være opmærksom på, at det er almindeligt at opleve, at symptomerne blusser op undervejs i forløbet. Det kaldes for ”pain flares” og er ikke skadeligt. Jo længere tid du har trænet, desto mere vil symptomerne også fortage sig, og efter nogle uger vil de færreste gigtpatienter opleve symptomerne i forbindelse med træning.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 13 40 85, hvis du har spørgsmål.

Telefon tider​

Mandag​ - tordag

9.00 - 11.30

13.00 - 14.00

Fredag​

9.00 - 12.00

Åbningstider

Mandag​

8.00 - 18.00

Tirsdag​

8.00 - 18.00

​​​Onsdag​

8.00 - 18.00

Torsdag​

8.00 - 18.00

Fredag​

8.00 - 14.00

Lørdag og søndag​

Lukket​

KLINIKKEN BORGERGADE I/S KLINIK FOR FYSIO​

Borgergade 20

1300 København K

- Find vej med Google Maps

CVR: 43382187​

Telefon: 33 13 40 85

E-mail: fys.borgergade@mail.dk